LANGETERMIJNSPAREN

Langetermijnsparen voor een alternatieve bonus

Uw wettelijk pensioen zal jammer genoeg niet volstaan om uw huidige levensstandaard te behouden na pensionering. Hebt u vandaag geen lening (meer) lopen voor een onroerend goed? Dan is langetermijnsparen iets voor u! De naam zegt alles: u spaart voor een lange termijn. En legt op die manier een mooie bonus aan voor uw pensioen.

Langetermijnsparen staat allereerst voor een aantrekkelijk jaarlijks belastingvoordeel. Maar onze formule biedt u niet enkel een fiscaal voordeel, het is ook een zeer veilig spaarproduct. U spaart op lange termijn in de vorm van een levensverzekeringscontract. Net als bij pensioensparen legt u jaarlijks een bedrag in om pensioenreserves op te bouwen.

  • Wat betekent langetermijnsparen?

Pensioensparen en langetermijnsparen lijken erg op elkaar. Toch zijn er verschillen. Het belangrijkste betreft de maximale premies. Zo kunt u bij pensioensparen maximaal 1.310 euro fiscaal voordelig storten per jaar. Voor langetermijnsparen is dat tot 2.450 euro. Verder moet u weten dat pensioensparen en langetermijnsparen perfect combineerbaar zijn. Zo optimaliseert u uw fiscaal voordeel. Komt daarbovenop: uw pensioenkapitaal zal heel wat groter uitvallen! Bovengenoemde grensbedragen gelden voor 2024 en worden jaarlijks lichtjes aangepast.

Is langetermijnsparen mogelijk iets voor u? Contacteer ons zodat we samen uw voordelen kunnen overlopen.

  • Het verschil met pensioensparen?

 


Heeft u interesse en ontvangt u graag een vrijblijvende offerte op maat?

Neem contact met ons op door het formulier in te vullen
of bel met een van onze adviseurs: 02/380 15 45.Ook interessant voor u